30 Mayıs 2013 Perşembe

Özel Akademi Erkek Öğrenci Yurdu

Uzak şehirlerde olup Kocaeli'de üniversiteyi kazanan erkek öğrenciler,evlatlarınız.Sıcak bir aile ortamında kalmak istermisiniz ? Ferah,her biri 30 m2olan odalarımızda,her öğrenciye ait bazalı yatak,dolap ve çalışma masası mevcut, 24 saat sıcak su , sınırsız internet,lig tv,spor odası,çamaşırhane,ortak kullanıma ait mutfakta ücretsiz çay,tost makinesi ve mikrodalga fırınını her  saat kullanabilme imkanı,ayrıca buzdolaplarında yiyeceklerinizi muhafaza edebiliyorsunuz,boş zamanlarınızda langırt,bilardo ve masa tenisi oynayabilir yada televizyon seyredebilirsiniz.Giriş parmak izi ile yapılmakta olup, kamera sistemimiz  mevcuttur. Gündüz ve gece güvenlik görevlisi size her sorununuzda yardımcı olmaktadır. Umuttepe ye  gidebilmek için okul saatinden 10 dk. önce uyanmanız yeterli çünki ulaşım 5 dakikalık mesafede. Yurdun önünden otogara,şehir merkezine ve umuttepeye sürekli otobüs mevcut. Kocaeli'de yurt arayan sizler yada tanıdıklarınız.
M.E.B.  Özel Akademi Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu' nu görmeden kararınızı vermeyiniz.Ön kayıtlar Haziranın 25'ine kadar alınmaktadır. Yeni öğrencilerimizi bekliyoruz.

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Okuduğum kitaplar

Benim oturduğum ev ile işyeri arası tam bir saat sürüyor,  uzun zaman önce bende yolda kitap okumaya başlamıştım. Evde ve işyerinde fırsatım olmadığı için bayağıda iyi oldu vaktin nasıl geçtiğini anlamadan kalıyorum. En üsten başlayayım. Elif Şafak-AŞK, çok güzel,tavsiye ederim,Canan Tan-İZ, oda çok güzel, tavsiye ederim.Sinan Yağmur,AŞKIN GÖZYAŞLARI,harika, tavsiye ederim.Stephan Mayer-TUTULMA,bir vampir kitabı, çerez niyetine tavsiye ederim.TAŞA DEĞEN SU, biraz sıktı çinde geçen isimleri ve konusu biraz dağınık .



Bunlarda çerez niyetine okuduğum kitaplar.

Kitaplıktaki yerlerini aldılar bile.

Bunlar da ödünç aldığm kitaplar.Krıstın Hannah-KIŞ BAHÇESİ , harika bir kitap.

Bunu da yurdun kitaplığında bulup okumuştum bayağı okuyanı olmuş belliki  . Stephen Kıng-KUJO, nefes nefese okunacak bir kitap, Bu yazarın bir çok kitabını okudum.Kesinlikle tavsiye ederim.

İşbaşı yapmadan önce dereotlu peynirli poça ve taze demlenmiş çay.
İşte Güne başlamaya hazırım. Hepinize  sağlıklı, mutlu gülücükler......

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Çocukluğumuzda...

 Biz küçükken, anneler gününden bir hafta önce babamın önderliğinde evde hummalı bir fiskoslaşma başlardı.
Anneme ne alacağız en çok ne istiyor, kahvaltıyı kim hazırlayacak,şiiri kim okuyacak falan diye.
Her anneler gününde yaptığımız değişmez seramonimiz vardı. Öyle her anneye nasip olmamıştır herhalde.
Bir gün öncesinde hediyemiz hazır olur,en gizli yere saklayarak sürprizi bozmamaya çalışırdık.
Sabah erkenden kalkar,önce güzel bir kahvaltı sofrası hazırlar,sonra hepimiz  giyinirdik.Bu arada annem meraktan çatlasa bile onu yerinden kaldırmama görevi babamındı, Çünki, sebebini şimdi söyleyeceğim.
Sonra beş kardeş annemin başına dizilir,en küçüğümüz şiir okuyarak onu uyandırırdı. Ben küçükken şiiri ben okurdum, sonra kızkardeşim daha sonra en küçük kardeşim .
''Anneciğim seni ben,
Çiçeklerden yemişten,
Sarı saçlı bebekten,
Canımdan çok severim,
Gitme hep yanımda kal,
Beni kollarına al,
Pembe gülden daha al,
Yanağından öperim.''
Sonra hepimiz hediyemizi verir,sarılır öpüşür kahvaltımızı yapardık.
Sonra da bütün gün anneme kraliçeler gibi davranıp hiç iş yaptırmazdık.
İşte böyle arkadaşlar, Çocukken her şeyi ne kadar coşkuyla yaşamışız, hala düşündükçe mutlulukla gülümsüyorum.Ben böyle bi kutlama daha yaşayamadım. Burada aslında en büyük görev babamızın biliyormusunuz, o anneme bu kadar değer vermeseydi biz böyle bişey yapamazdık herhalde.Sonradan söylemekle olmuyor, içinde olacak insanın, bu başka bişey bambaşka ,karşı tarafa küçük mutluluklar yaşatmak, daha doğrusu küçük yada büyük, mutluluk yaşatmak.
Bu arada anneciği hayatta olmayan arkadaşlardan özür diliyorum onlar kutlamak istemedikleri en hassas günlerinden biri olmalı.
Kocaman mutluluklar yaşamanız dileğiyle........

10 Mayıs 2013 Cuma

Küçük mutluluklarım




Uzun zamandır balkonumda şöyle güzel çiçeklerim olsun diye eşimin başının etini yiyordum.
Sonunda bu güzel çiçekler balkonumu şenlendirdi, baktıkça mutlu oluyorum ,ne kadarda güzeller değilmi?
                     





Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Ben çalışıyorum ama size güpgüzel bi hafta sonu diliyorum.