31 Temmuz 2012 Salı

Okuduğum kitaplar



Uzun zamandır okumaya ara vermiştim, kendimden utandım. Son zamanlarda işlerim yoğun değil, sabah ve akşam işyerine ulaşım bir saat sürüyor otobüste sıkıntıdan patlıyordum. Bir hafta önce başladığım okuma maratonumda ipi ilk göğüsleyenler bu kitaplar oldu.. Robin Cook, severim bu yazarı. Daha önce koğuş isimli kitabını okumuştum, çok sürükleyici biraz gerilim yüklü bir kitap sonuna kadar sıkılmadan okursunuz. Sancı, bir doktorun son zamanlarda sebepsiz yere  peşpeşe ölen hastaları ile ilgili araştırmaları ve  yaşadığı olayları anlatıyor. Çalınan yüz Afganistanda Taliban'ların ülkeyi ele geçirmesi ile yaşanan korku dolu olaylar ve giymek zorunda olduğu  'çadri'  (kitabın kapağındaki demir peçeli giysi) konu ediliyor.Tavsiye ederim.
Rahmetli Burçak Çerezcioğlu ile ilgili haberleri 80'li yıllarda basından epeyce üzülerek takip etmiştik. Küçük bir kızın Lösemi hastalığı ile ilgili yaşadıklarını kendisinin günlüğünden alıntılar yaparak aktarılmış bir kitap. Çok hüzünlü bazı yerlerini okuyamadım bile.
Ayşe Kulin' in epey methini duymuştum, bu kitaba yeni başladım Erzincan'da bir vali'nin köprü yapılması için gösterdiği çabaları anlatıyor sonlarda neler olacak bilmiyorum.(Rahmetli Vali Yazıcıoğlu'nun hikayesi olduğunu duymuştum.)
Bu' mu? tanıştırayaım ebruli kitap ayracım.Sevgili Neşe (yengem olur kendisi). Ebruli kursuna gittiği zaman hediye olarak yapmıştı. Ne kadar çok işe yarıyormuş

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Çenesuyu parkımız açıldııı...

İzmiti bilenler meşhur çenesuyu kaşığını bilir,işte onun arkasında park ve çay bahçesi vardı önceden.Geçen kış büyük bir tadilat başladı ve birkaçgün öncesine kadar ne olacağını merakla beklediğimiz parkın ışıklarının yakıldığını ve halka açıldığını görmemizle kendimizi oraya atmamız bir oldu.
Kuğulu park olacağını duymuştuk ama kuğu bulamamışlar herhalde. Bu sevimli kazlar da bayağı hoş görünüyorlar doğrusu
Tabi henüz eksikleri var daha.,büyükçe bir göl oluşturmuşlar ve üzerine birbirine bağlantılı ahşap köprüler yapmışlar.
Örneğin bu piknik masalarından çok az var.
Neşe içinde eğlenen çocuklar, arkadaki büyük salıncağı iyi çekememişim.
Ahşap köprünün her tarafı bu şekilde ışıklandırılmış.
Bunlarmı kim ? kızım ve ben.